My Followers

Sunday, October 6, 2013

Spesifikasi Penuh dan Harga Samsung Galaxy Note 3 di Malaysia

Kecoh sekarang  nie dengan pelancaran model baru keluarga Samsung di Malaysia. Samsung Galaxy Note 3 merupakan phablet. Ya, nak dikatakan tablet, bukan dan nak dikatakan telefon juga bukan. Ia adalah telefon dan tablet. 





Model terbaru ini tidak jauh berbeza dengan model sebelum ini namun ia tampil dengan ukuran yang lebih besar iaitu 5.7 inci. Didatangkan dengan skrin Super AMOLED capacitive touchscreen dengan kepadatan warna 16 juta warna mampu menampilkan gambar yang jauh lebih terang dan nyata. Sangat sesuai bagi peminat games dan photographer bidan terjun. Selain itu juga model kali ini lebih ringan dengan berat hanya 168 gram berbanding ukurannya yang besar tersebut.

Galaxy Note 3 secara ringkasnya membawakan beberapa fungsi baru, terutamanya memfokuskan kepada sokongan penggunaan S-Pen. Ia dilengkapi skrin bersaiz 5.7-inci Super AMOLED HD, dilengkapi Android 4.3 Jelly Bean, cip pemprosesan empat-teras 2.3GHz, dan dilengkapi kamera 13-megapixel. Ia turut membawakan beberapa fungsi baru, termasuk ScrapBook dan juga MyMagazine.


Spesifikasi lengkap Samsung Galaxy Note 3

Perbandingan harga tawaran terendah di antara Operator Telekomunikasi di Malaysia:-

Digi - RM1,139.00 dengan Digi Smart Plan RM148
Maxis - RM1399.00 dengan Talkmore 78+ 1GB Internet plan
UMobile - RM1169.00 dengan Ultimate device 158
Celcom - RM1188.00 dengan Celcom First Premier 118 & 138

Untuk pengetahuan anda, Galaxy Note III dijual pada harga RM 2399 manakala jam pintar Galaxy Gear pula dijual pada harga RM 999 dan sudah boleh didapati disemua cawangan Samsung Malaysia seluruh negara mulai 25hb September.

6 comments:

Fokus Impian said...

memang best galaxy note 3 ni...tapi ongkosnya pun boleh tahan juga ya ...

tenku butang said...

Hai.. done follow sini no. 556,
Klu sudi jom lea follow teman lik yea..
Leh kita kunjung mengunjung oasni..
Salam kenal yea.. heee..

http://tengkubutang.blogspot.com/

Marou Apple Hijau said...

dah lama teringin nak pegang note 3 kat samsung store. cuma belum ada masa lagi. Not bad harga note 3

recent post : <a href="http://budakbandunglaici.blogspot.com/2013/10/pentingnya-google-kepada-blogger.html>Pentingnya Google+ Kepada Blogger</a>

Ali Kanchan said...

Fokus Impian - Tue lah pasal.... tinggal impian saja sambil memendam rasa

Ali Kanchan said...

Tenku Butang - Salam kenal juga. saya pun dah follow :).. Follower ke 1394!

Ali Kanchan said...

si Marou si budak bandung laici - Hujung bulan nie trus gi cekup sebiji dua! hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...