My Followers

Saturday, January 15, 2011

Saturday: no plastic bag day





My bad. Always forget to bring one on my shopping day. RM0.20 cent burnt just for me to learn. Reuse your plastic bag to save our environment

- Posted using BlogPress from Pirate's iPhone

15 comments:

Hairil Rizal said...

Diriku sudah 2 Sabtu burn berposen posen sbb lupa bawak beg sendiri...Adoihh!

Pirate said...

Hairil - setiap kali dah sampai kedai br teringat... adoiiii

MOH KEMBARA said...

Salam Ali, ni curi2 ziarah ni. Akak sanggup tak nok bayor 20 sen, boh jer dlm beg tangan yg memang besor. Beli barang pun tak banyak.

Pirate said...

salam kak, td tue terpaksa amik jgk plastic sbb beli pakaian2 tutttttt... kang blushing lak muka time jalan heheh

mie said...

fuh!!!
kena slalu beringat ni..
ehheee

Abu said...

baru2 nie.. syarikat kat tempat aku ader edarkan kepada semua staff dia beg untuk kegunaan ketika shopping kat supermarket... go green bag.. untung aku tak payah beli beg plastic lagi.. save berposen-posen..hahaha

Pirate said...

mie - itula psl. support mmg support tp asyik lupa ja...

Pirate said...

Abu - good effort la. Aku pun ada gak beli beg tue tp x guna jgk sal asyik lupa hehehe

dyanna said...

good effort from the government.
kat penang last year 3 hari takde beg plastic, so boleh pilih la hari nk shopping. mujur weekend plastic bag depa bagi free.

tahun ni, terus takde plastic bag langsung! isnin- ahad. tension gak, tapi bagus sebenarnya. bersih sikit sungai dan laut kita.

dyanna said...

oh yeah, lupa nk tambah. ade guna gak bawak handbag besar2. klu terlupa bawak plastic bag, sumbat je dlm handbag.

Nadhirah-chan said...

cuba buat tiap2 hari tanpa beg plastik . buat la beg daun mengkuang ke , beg rotan ke . kehkehkeh :)

kyle said...

hahaha.....lesson learnt?
kyle learns from pirate's experience, tumpang, haha

Pirate said...

dyanna - Yeap. A very good effort to save our environment. Psl beg tue... Pirate jrg la pulak usung beg masuk shopping mall... ms zmn2 remaja dulu ade le hehehe
Nadhirah - Pirate suka gi Parkson. Bila hari diorg x sediakn beg plastik, diorg akan wrap dgn bungkusan kertas. nampak menarik jgk
Kyle - lesson learnt? No more plastic bag for your kepok lekor ok? hahahha

.::: Princess MOMOY :::. said...

yang ni memang dah stanby kalau balik KL ada je dalam handbag
kalau terlupa sumbat jer dalam handbag
well momoy kedekut 20 sen sebab suka syiling
hoho

Student Perlu Tahu | RESUME
Peristiwa itu masih menhantui diriku...
Nak Lagi Pendrive MURAH ?

Pirate said...

Momoy, sgt bijak hehehh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...