My Followers

Tuesday, February 15, 2011

Charity Sales Yayasan SALAM Malaysia

I received an e-mail from SahabatInteraktif@yahoogroups.com about the event and would like to share it with you.


From: yana zokdi
To  : SahabatInteraktif@yahoogroups.com 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 
 
Kami adalah sukarelawan dari Yayasan SALAM Malaysia akan mengadakan Jualan Amal untuk mengumpul dana bagi disumbangkan kepada golongan yang memerlukan & menjalankan aktiviti sukarela yang telah dirangka sepanjang 2011.
 
Charity Sales kembali lagi!!! 
Kali ini lebih besar dengan gabungan 3 SIG Yayasan SALAM Malaysia. 
SIG Alam Sekitar, SIG Komuniti & SIG Kanak-Kanak. 

Tarikh: 26 (Sabtu) -27 (Ahad) Februari 2011
Lokasi: TESCO Shah Alam, TESCO Extra Shah Alam & TESCO Klang
Masa: 10am-9pm
 
Kami akan menjalankan aktiviti menjual pakaian terpakai, barang-barang perhiasan rumah, barang-barang kraftangan, bag, aksesori, barang permainan kanak-kanak dll.
 
Kami menjemput anda untuk datang beramai-ramai ke pusat jualan kami. Membeli sambil beramal.
 
Selain itu, kami juga mengadakan aktiviti pengumpulan barang-barang yang boleh dikitar semula seperti kertas, suratkhabar, botol plastik, aluminum & kotak. Anda boleh menghantar barang kitar semula kepada kami.
 

A little bit about Yayasan Salam Malaysia

YAYASAN SALAM MALAYSIA, SALAM in short, is an independent, non-profit organization formed to promote a spirit of volunteer service among Malaysians and to provide opportunities for them to work as volunteers with communities in need at home and abroad.

SALAM organizes volunteer service programmes in various fields, focusing particularly on education, health and community development work.

Our activities are funded by contributions from individuals, corporate bodies and the government.

Mission
SALAM BELIEVES THAT PEOPLE IN ALL SOCIETIES are entitled to live in an environment that is socially just and equitable, and pursue a life of dignity and fulfillment.

SALAM regards volunteer work as a meaningful and effective way to help people lead better lives. To this end, SALAM provides volunteers to work with people and communities in need, sharing with them their knowledge and skills and building capabilities. Voluntary work, Volunteering ... if this is what you're looking for, you've come to the right place. Volunteer Today!

8 comments:

MULAN said...

nak nya join tapi jauh nya di kota.. will forward to others nun di kota.. harap ramai yg pergi nnti..

Pirate said...

Mulan - Yeap, Kalu Mulan x dpt pegi, Mula just sebarkan pada kawan sbg support.

tupaimerah said...

shah alam? jauh gak tu.

Pirate said...

aih? Tupai kat mana?

donny said...

enjoy disana...jauh saya di penang :)

Pirate said...

donny, penang kat mana?

Hairil Rizal said...

Mekasih relay info ni Pirate :)

Pirate said...

HR - sama2... bolehlah bwk family jalan2 sini nnt. Plan mcm nak pegi jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...