My Followers

Sunday, March 13, 2011

Mari Kenal Rakan Blogger

This is a tag from Edi, my super duper junior from University Malaya, Kuala Lumpur. There are few question that need to be answered and in Malay should be fine :)

1) Adakah anda rasa anda hot??
Sudah pasti!!! Sentiasa hot luar dan dalam (hati sentiasa hot bila di pejabat)

2) Upload gambar wallpaper/pic anda guna sekarang



Twitter Profile
Blogger Profile
YM Profile
Facebook Profile








3)Cerita pasal gambar profile
  • Gambar profile untuk Twitter diambil di Cameron Highland December 2010 lepas.
  • Gambar profile Blogger pula diambil semasa pertama kali sampai di Kuala Terengganu. Tak ingat tahun bila diambil
  • Gambar untuk profile Yahoo Messenger juga gambar dari Cameron Highland tapi diambil pada 1 Januari  2010
  • Gambar profle untuk Facebook masih diambil di Cameron Highland pada December lepas
*Baru perasan banyak gambar profile diambil di Cameron Highland. Mungkin sebab kenangan yang sangat best di sana

4) Bila kali terakhir makan ayam?
Hari Khamis tengahari. Ayam masak kicap dimasak oleh rakan sepejabat. Makan ramai-ramai di pantri

5)Lagu terakhir yang anda dengar?
Kabhi Khushi Kabhie Gham (Giler jiwang hehehe)

6)Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Layan lagu-lagu soundtrack dari filem Kabhi Kushi Kabhie Gham

7) Selain name sendiri, anda dipanggil ape?
Ali, Ali Kanchan, Zali, Paksu, Lee

8) Tag 8 orang (Terpulanglah nak tag sape2 pulak lepas nie atau tak. Dan pada sesiapa yang berminat)

  1. Kyle
  2. Suhaimi Ahmad aka Atok
  3. Antu Baek
  4. DrNur
  5. Yahaya
  6. Miss Nina
  7. My followers
  8. My visitors
9)Siapakah no 1 anda?
My friend in crime. Tak lokek bagi nasihat dan kongsi peluang untuk buat duit. Hensem dia nie. (Blanja aku nanti yer Kyle)

10)Katakan sesuatu tentang no 5
Aku banyak jadikan blog beliau sebagai panduan untuk aku. Banyak tip yang berguna yang aku ambil sejak dari awal blog beliau diaktifkan.

11)Orang no 3 berhubungan dengan siapa?
Ntah ler... Dia nie orang yang paling banyak mengintip kat blog nie tapi tak mengaku. Juga seorang kawan yang dah macam adik sendiri dah

12)Bagaimana pula no 4?
Follower yang ke-295. Baru jer dia follow tadi. Cantik dan manis orangnya :)

13)Pesanan buat no 6?
Datanglah ke blog nie kerap-kerap sket. Dah lama tak nampak :p

14) Kata-kata cinta buat no 2?
Saya sayang Atok saya (kang kata cucu derhaka pula...)

15)Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan?
Yer....  dua-dua orang yg pernah datang ke blog nie (automatik korang ditag ok... senang keje aku)

16)Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang no.1
1. Jiwang juga, 2. baik hati, 3. sangat pandai berpuisi, 4. Menetap di KK tapi belajar di Terengganu, 5. Suka cari peluang untuk buat duit dan akan share dengan aku)

17)Persamaan antara kambing dan lembu?
Tak menggunakan tandas untuk...

18)Perasaan ketika jawab tag ni?
Perasaan pura-pura cool walaupun kena jawab banyak soalan... (terima kasih Edi)

19)Adakah anda tahu Rizman itu sengal?
Rasanya ya sebab setiap kali terjumpa mesti dia akan tegur "la.. awat makin gemuk nie?"

20)Gay or les?
Apsal tanya soalan jenis tertutup nie? Jawapan "lelaki sejati idaman ramai" apsal takder?

Syukur dapat selesaikan. Jika ada follower ku dan pengunjung baru yang datang, sila lah ambil soalan-soalan ini yea dan rasalah perasaan ketika menjawabnya 

6 comments:

kyle said...

wa.....aku dipuji hensem!!!!!!! hahahaha......belanja ko dinner plate 1, hehe

tupaimerah said...

'lelaki sejati idaman ramai'??? :p

Pirate said...

Kyle - noted! dah masuk dlm organizer

Pirate said...

tupaimerah - yeah. saya la tue :p

Suhami Ahmad said...

aiyooo, ni wajibul ghunnah ke nak kono buek? takpe2, lunch kang atok buek ....theheee =)

edi_fm32 said...

thnks abg sbb sdi buat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...