My Followers

Monday, April 4, 2011

My First Nuffnang Cheque

Ayembeeeekkkkkkkkkk!!!!

I arrived Damansara Damai from kampung at 10.30PM after 6 hours journey! Sepatutnya kalu drive malas2 paling lama pun 5 jam jer... letih la kalu bukan musim raya pun nak jem2 jugak neh! Tol dan minyak makin mahal, highway pun boleh jem jugak! AKU TAK PAHAM!!!! Air Asia pun x buat lagi airport kat kampung aku tue... haishhhh...

But!!!!!

When I reached my room last night and found that there was a letter on my desk... I opened the envelop and dumped the content on my desk. Guess what... I smile like crazy during the time... 

My first Nuffnang Cheque
And I will spend it for
4 Happy Seasons Restaurant at Wangsa Maju


This blogging activity was done just for fun and as part of my hobbies. I can sit infront of my laptop hours during weekend and even not having enough sleep because of it. You know, I blog since 2007 and with no intention of money. But since my come back on August last year, I don't want to miss the blogging phenomena. Therefore, I need to learn and work more to earn more returns.

To be with Nuffnang, an Asia leading advertisement company is always a bonus to me. 

Alhamdulillah! Tenkiyewww Nuffnang

P/S: Cheque or check?

17 comments:

DaK CoMoT said...

alaaaaa...comot nak jugak!!!!!!!!!!!

Serene said...

Incik Ali..

cheque is British english.. check is US...

Oleh itu.. sila lah belanjakan cek yang diterima tu untuk belanja che' makan percuma di 4 happy seasons tu na?

Makasih, makasih!

Rozuan Ismail said...

wah!! boleh belanja la ye..cek nuffnang dah dapat..huhu.. kalau nk tggu Air Asia wat airport kat kampung,memang kena tunggu kucing bertanduk la gamaknya kot..

dyanna said...

bestnyer! nak jugaaak!

tapi macam malas nak letak adverts dekat blog. kononnya nak try gaya minimalist. ni check selepas 6 bulan berkecimpung semula sebagai blogger ke?

Pirate said...

Dak Comot - amiklah copy n paste eh hehehhe

Pirate said...

Serene - ow... x pasti saya pkai US ke UK. Tp yg pasti Malaysian English rsnya... maknanya Cek pun bule la kan hahaha

Rozuan Ismail - hahahahha xpala... tunggu saja

dyanna - SY pun nak pilih2 saja utk letak ads pasni... takut slow pulak loading... Yeap. Nie check after 6 months :)

Hairil Rizal said...

Makan kat 4 Happy Seasons? Wah, itu dekat la gak dgn umah WL ni!

Takpe..sila makan bersama aweks anda disana dan postkan gambarnya nnti kat dlm blog ok! Hehehe!

Pirate said...

HR - Sudah pasti Tuan Warlord hahahaha

MOH KEMBARA said...

Salam Ali, Tahniah Ali, bila makan tu ingat2 kat orang yg tak dpt income ni!

Pirate said...

Kak Halima - Terima kasih kak... sonok wlpn sikit hehhehe

kyle said...

waaaaaa....dh cash out! hehe

apik pehe said...

hehehe.bg la kat apik sikit..

DaK CoMoT said...

aiguuuu...soh comot copy n paste tamo laa..nak cek ori..bak cepatttt...hahaa

Pirate said...

Kyle - Cannot wait ma... wlpn sedikit celah gigi jer hehehhe
Apik - Copy, paste, edit n print hehhe
Dak Comot - cek ori tue guano? hehehe

miss nina said...

congrats ali
wah..makan2 ..itu yg best :)

p/s: kita dah berblog sama la, around 2007

Pirate said...

miss nina - terima kasih... 1 achievement mencapai syarat utk redeem hahahha

Miss Meen said...

Alaa awatnyaa tak kasi tunjuk am0unt details
hihihi ^_^ nak gak tgk hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...