My Followers

Monday, June 27, 2011

Hari Sabtu dan Ahad = Hari Makan


Nampak tak gambar sebelah tue? Diet la sangat kan hari Sabtu dan Ahad lepas? Terima kasih Lipor kerana memberi motivasi untuk makan. Dengan spagethi ayam yg dia masak, siap ratah ikan kembung goreng cili lagi. X cukup dengan tue, air kotak teh bunga Drinho, soya bean drinho semua aku bedal. Kat E-Curve pulak aku sebat ayam goreng Popeye sebelum layan KL Gangster. Sodapppppp hahahah

Sebelum ke rumah Susie pun aku dah makan sepinggan sayur campur dan separuh ikan bawal goreng. Mmg kenyanglah!

Hari Ahad pulak, pagi x breakfast sebab mengejar masa utk ke Midvalley utk lawan bowling. Bila sampai ingatkan penganjur sediakan breakfast, rupa-rupanya hanya senyuman sahaja. Lunch pulak bihun goreng + ayam goreng berempah. Telan ajerlah sbb dah lapar punya pasal. Cakap pasal bowling, ehem ehem! Team aku dapat nombor 5 dari 16 team yang bersaing, jadi dapatlah bawak balik... Nie nak bawak balik kampung sebagai hadiah untuk mak aku.


Lepas makan bihun dalam perjalanan nak balik singgah pulak kat Papparich Jalan Telawi Bangsar. Aku order Asam Laksa dan Lemon tea with honey. Malam makan di Restoren Mek di Giant Kota Damansara. Restoren nie dimiliki oleh Muqharabbin Mukhtaruddin, pendaki gunung Everest kot rasanya. Segan nak ajak dia bergambar malam tue. Tengoklah nanti, nak pegi makan lagi dan bergambar dengan dia.

Menu kat restoren tue agak best. Lebih kurang menu dari Kenny Rogers Rooster juga tetapi bezanya dari segi rasa dan decoration. Deco di atas pinggan nampak lebih menarik dan rasa ayamnya pun lagi sedap dan terasa rempah-rempahnya. 

Sapa yang pernah makan Ayam Golek Nara Tom Yam, Pantai Dalam, rasanya lebih kurang tue la. Ada dua jenis sos. Satu merah, satu lagi hijau. Memang unik. 




Tue jer dulu... Gudnite :)


6 comments:

kyle said...

congratz! hehehe, naseb baik bukan hanya 5 team no, :P

mira said...

sedapnya dia melantak :)

Suhami Ahmad said...

aiyoyoooo...meriahnya...mesti ali buncit pastu kan...

mabk.abubakar said...

terasa lapo lah plak.. mintak skit bleh?

blog-tips-kurus said...

Mek @ Giant KD? tak perasan pon..!

apik pehe said...

wahhh..makanan tu nampk sedap...aiyooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...