My Followers

Monday, June 20, 2011

My First Achievement

After being tied to a radical less carbs in 7 days (13 - 18 june) and drink approximately 2 to 3 liter plain water a day, I am proudly announce my first achievement!

13 June - 71.2kg
18 June - 69.0kg

Pasai pa tak tangkap gambaq meter jarum penimbang? Bukan takmau tangkap tapi lepas timbang automatik mulut tersengih sorg2. Malu pulak nak snap ehehehhe trus gua cabut larik dari Giant Kota Damansara! Tak cukup dengan timbang kat Giant Kota Damansara, aku p timbang pulak kat Tesco Mutiara Damansara. Gigih nie meredah jem nak masuk parking Tesco. Org semua nak balik, aku pulak nak masuk parking. Lepas timbang, padan muka result sama jgk. Trus kuar Tesco nasib baik x kena bayaq parking sebab x sampai stgh jam masuk. Nak balik, sangkut lagi skali dlm jem nak kuar dr parking Tesco, padan muka hang. Berjaya kuar parking, lagi skali sangkut nak kuar dari kawasan The Curve, padan muka lagi sekali!

2kg wiped out from my body and I need to put more effort to continue this achievement.

Another one week to go to end this Induction! If you guys want to know more about this kind of diet, kindly refer to http://www.taknakgemuk.com. You also can refer to my friend's blog, http://bicikut.blogspot.com/. He manage to lose 18kg in 2 months!

Percaya tak, dalam seminggu yang lepas saya langsung tak menjamah nasi, bihun, mee, spaghetti, air manis hanya secawan, sos cili, kicap, cereal, oats, biskut, roti,  coklat, gula-gula, buah, junk food dan bla..bla..bla.. banyak la lagi. Sepatutnya kuih-muih pun tak bole makan tapi since minggu lepas ada training dan ada pulak banyak kuih-muih yang best2, tak ada daya la aku nak menolak hahahhaha. InsyaAllah, next week tak ada apa-apa training. Harap-harap tak ada godaan lagi...

Bab makan no problem, masalah paling besar adalah nak ambil 3 liter air setiap hari. Kalu kat rumah ok la tapi kalu kat ofis dengan air condnya bak berada di kaki gunung Himalaya..., kang ada org kata paip bocor pulak asyik ulang gi tandas utk shhuuuu shuuu.... Tapi kali nie tak kesah dah! Mulai esok aku nak minum 3 liter ayaq!

Oklah. Minggu first nie kawan saya si Aba menang. Dia dah kurangkan 4kg berat dia... Okla dia posa byk hari minggu lepas. Posa ganti.. opss! hehehe.. Btw, Birthday dia 19 June baru nie. Hampa p la ramai-ramai wish dia bagi dia feel melayang-layang...

Ingat nak posa sunat la hari Khamis nie... Jom ramai-ramai :)

11 comments:

Miss A said...

berusaha tangga kejayaan! :)

anyway,goodluck <3

naturalbeauty said...

hi... sokong 100%. untuk turunkan berat badan, air merupakan faktor yang paling utama... cuma antara sanggup atau tidak minum air putih 3 - 4 liter sehari. bagi yang belum berjaya menurunkan berat badan ce cek kuantiti air yg diminum... tapi awas kepada yang mengidap paru2 berair... tq :-)

aBaTiFuLsToRy said...

Tahniah pirate....tak sangka kan dlm seminggu dh leh dpt angka 6 kat depan tu...bygkan klu dlm masa seminggu tu awak tk diet...angka 7 kian meningkat k....
eh, siapa ckp saya posa ganti....grrrr....saya posa sunat bulan rejab k....jom posa sesama...minggu ni target 5 kilosss..

tupaimerah said...

be careful. ada yg ckp minum ayaq byk sgt pun tak elok. bole membawa kepada keracunan ayaq. serious nih!

btw, congratulations!

aNtu_BaEk said...

a'ah jgn minum air lebih2 bahaya utk keseimbangan garam dlm badan...

Sue Putri said...
This comment has been removed by the author.
Sue Putri said...

uishhh dasyattt...nk minum 1liter pun susah ni pulak nk minum 3liter sehari...xlarat nk gi toilet bkali2..

Ali Kanchan aka Pirate said...

Miss A - terima kasih
Naturalbeauty - Betul tue
Aba - tau xpa hehehhe
Tupai - byk tapi x lebih2.. rsnya max pun 3 liter kot yg mampu
antu_baek - xder lebih2 sebaldi cik kude weh...
Sue Putri - Boleh punya tp x larat nk p toilet la..

faz said...

hahaha cayalah, akhirnyeeeeee

dyanna said...

Wow. Dah turun 2 kg! Bagus2! Teruskan usaha. Rasa teruja bila baca kejayaan macam ni.. Macam nak join challenge gak. Hehe.. Jap nak gi check BMI dulu.

Bicikut said...

diet jgn tak diet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...