My Followers

Wednesday, May 25, 2011

Awat? - Part 1

Apa habaq semua? Harap-harap hangpa semua sihat-sihat belaka la no. Aku macam biasala... tengah letih dan malaih nie. Tadi tepat2 jam 5.45 ptg aku keluaq opis semata-mata nak p jumpak kawan-kawan lama kat Sapura Wangsa Maju dan ambik payslip last kat Sapura. Nie minggu ketiga aku di CIMB dan ni la kali pertama aku keluaq sharp! Kemarin aku keluaq pukui 7.45 malam.

Tiap2 pagi aku sampai kat parking area Menara SBB Bukit Damansara pukul 8 pagi. Lepaih tue aku layan dulu radio HotFM dan HitzFM dalam keta sampai pkl 8.20 pagi br aku p bayaq parking lebih kurang sampai pukui 11.40 pagi. Jimat la sket duit sementara nak ada moto (kalau ada sapa2 nak sponsor habaq awai2 na). Aku saja la dok agak2 sendiri, antara  pukui 11.40 sampai pukui 2 tue xdak la kot DBKL ka.. polis ka... yang dok gatai nak p check orang bayaq parking ke dak tengah2 panaih tue (Hangpa x rasa panaih ka? oooo lagi panas kat neraka... ok2 hehehe)

Pukui 12 aku pi  makan tengahari dengan partner satu team dengan aku, aku panggil dia Gee. Cun, muda lagi dlm 24 tahun umoq dia. Hangpa jgn ingat aku p gheja nak menggatai, aku p gheja nak cari rezeki yang halal ja... So xdak niat nak cari kekasih hati ka apa kat sini. Dr hari pertama aku kat CIMB, sampai la tadi aku makan tengahari dengan dia kecuali hari dia MC sekali dan hari dia p JPN amik I/C baru dia (Ha aku nak tanya hangpa lagi... awat aku dok try apply replacement i/c x buleh2 melalui internet hah?). 

Letih la... Cerita baru sampai time lunch hour tapi la nie dah pukui 12 mlm dah. Esok la sambung. Ngantuk!

P/S: Kak Halima, ok dak?

Information

For every RM10 you pledge, Alex Au-Yong will run 10 Meters! Let's make him run 100,000 Meters!

9 comments:

zmah said...

Motor sekarang murah-murah dik...pi pilih n jangan lupa bawa duit deposit,bulan-bulan bayar lah.

qellissa said...

tak yah ler naik motor kat kl ni, bahaya lah..=) tp klu nak jimat wajib plak naik motor..ye tak?

tupaimerah said...

so, dah ada kekasih hati ka belum nih? kuikuikui

kyle said...

bro, leh buat replacement ic kot internet je ker???? how how how?

Ali Kanchan aka Pirate said...

zmah - ok kak. Sy dah decide utk amik LC... cuma lps nie betul2 la kena monitor dan pastikan tahap secure

qellissa - rsnya lebih mudah nak moto nak gi keje. cuma problem bila ujan dan dr segi safety...

tupaimerah - Awak? :p

Kyle - boleh bro. access http://www.jpn.gov.my/ tp skrg menu utk Permohonan Gantian MyKad under maintenance pulak

Hairil Rizal said...

Shian la geng sorang ni balik lewat selalu. Pastikan tidak drive/ride masa ngantuk ok!

Seriyes dangerous!


Nak amik LC? Hmm...kena jaga elok elok tu. Barang panas.

dyanna said...

mahai betoi duk kat kl. nak tinggai keta pun kena berkira. huhu..

Tebinfea said...

Hello my friend.
I wish a beautiful Sunday.
Teb.

Tebinfea said...

Hello my friend.
I wish a beautiful Sunday.
Teb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...