My Followers

Monday, May 9, 2011

My First Day

SANGAT LETIH!!!

Y?

I went out at 7.10AM
Stuck in traffic jams!
Damansara Damai to LDP Tol Sg Penchala (Jem yg pertama)
Arrive toll at 7.50 and pay RM1.60 toll
Pay RM2 at Penchala Link toll
Hartamas to Mont Kiara (Jem kedua)
Arrived Plaza Damansara at 8.15AM
Pay RM2.00 for 2 hours parking
Being briefed with my new Supervisor until 12PM
Go for lunch... lauk yang x sedap tapi telan ajer...
My new colleagues help me to top up another RM2 for 2 hours extra parking
Trying hard to understand everything that have been briefed before lunch
Started to feel the headache and terasa sangat lapar!!!!
6.15PM went out from office
6.30 drove home
Slow moving traffic from Mont Kiara to Hartamas but clear heading to Penchala Link
Happily pay RM2 to access Penchala Link
RM1.60 for LDP Tol Sg Penchala again
6.50PM akhirnya berjaya parking di rumah

Pegi kerja - 1 jam 5 minit
balik kerja - 20 minit
Kos tol pergi balik  - RM7.20
Kos DBKL parking RM0.50/hour x 9 hours

OK NAK TIDOQ DULU NA...

P/S: Please someone sponsor me one kapcai!

12 comments:

Hairil Rizal said...

Wah bro, byk gak tol nak kena bayar tu..dgn parking lagi. Tapi guna la aje kete bro...lagi selamat la.

All the best utk hari hari mendatang!

p/s: Tak berminat la bro dgn kedua dua wanita kat header tu tapi somehow yg anak buah baju dia tu mcm sesuwai la dgn ko bro! Hehehe!

aBaTiFuLsToRy said...

tahniah! satu peningkatan :) tak senang nak senang kan...

aNtu_BaEk said...

mudah2han sumenyer akan makin mudah....

it's the time to think about ur kapcai kat bawah umah tu...

Raudah Siman said...

same goes to me..nr lepas final exam..what a tired weeks

aeshcame said...

hehe if i had a kapcai..i'd be glad to help~~~

faz said...

sian dia,meh abg faz hantar gi keje,hehehe

Ali Kanchan aka Pirate said...

Hairil - xleh tahan bro. dok kira2 byk gak terbang utk itu jer sbln.. x berbaloi tol rm7.20 setiap hr sbb milage pergi n balik dlm 35km jer...

Ali Kanchan aka Pirate said...

Aba - kena bertahan walau apa pun. Cuma kena cr jalan penyelesaian jer hehehe

Ali Kanchan aka Pirate said...

antu-baek - InsyaAllah... btw psl kapcai lama tue, nak repair kasi idup n htr kg jer...

Ali Kanchan aka Pirate said...

raudah - yeap. mcm2 nak kena absorb. tue psl letih kot

Ali Kanchan aka Pirate said...

aeshcame - wahhhhhh ...heheh thx

Ali Kanchan aka Pirate said...

faz - bwk mai moto hang faz... hang tidoq kat kedai hang dah la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...